Sıkça Sorulan Sorular

Uzman Klinik Psikolog Kevser Baysal ve ekibinin etik ve her şartta yanınızda olan yaklaşımları, sizlere destek olmak ve tedavi sürecini ilerletmek adına alanında uzman yaklaşımlarıyla sizin için her daim hazır olacaktır.

Terapi; bireylerde bulunan psikolojik problemleri, kişinin ihtiyaçlarına göre biliş, duygu ve davranış örüntülerini incelemeyi, problemleri azaltmayı ve yönetmeyi hedefler. Terapi, kişinin kendi içinde çıktığı zorlu bir yolculuktur. Terapi süreci, tamamen kişinin kendini keşfetmesiyle başlar. Bu yolculuğun temel amacı, bireyin karşılaştığı problemler sonucunda farkındalık kazanmasına imkan sağlayarak bilinç altının etkisinde var olan davranışlarını anlamaya, duygusunu yeniden düzenlemeye, geçmiş yaşantılarının etkisinde olduğu inançları bulmaya, kişiler arası ilişkilerde güçlü iletişim oluşturmasına, başa çıkabilme stratejilerini geliştirmeye ve ihtiyacı olan alanlara katkı sağlar.

Psikolog; kişinin bireysel ve toplumda olan tutum, davranış, düşünme ve duygusal değişimlerini gözlemleyen ve inceleyen ; davranışın ve zihinsel süreçlerin bilimsel tanım ve açıklamalarını hedefleyen uzman kişidir.

Altı yıl sonunda tıp eğitimlerini tamamlayan uzmanlık alanını ruh sağlığı ve hastalıkları üzerine gerçekleştiren hekimlere verilen isimdir. Tanı koyma ve tedaviye yarar sağlayacak ilaçları yazma yetkisine sahiptir. 

Klinik psikolog; lisans sürecini psikoloji veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanı üzerinde gerçekleştiren, klinik psikoloji alanında yüksek lisans yapan bireylere verilen unvandır.

Psikoterapiye bireyler kendilerini ve yaşam içerisindeki anlarını ve anılarını anlamlandırmak ve olayları iyi analiz etmek adına başlayabilmektedirler. Bireyler hayatının her alanında ve birçok döneminde psikoterapiden faydalanabilirler. Kişiler yaşamda karşı karşıya geldiği sorunlar karşında bazı semptomlara ( kaygı, depresyon, agresyon, panik bozukluk vb.) sahip olabilir. Bu süreç bir tedavi sürecidir. Aynı zamanda kişinin kendi hayatında rahatsız olduğu ve değiştirmek istediği davranışları hedefler. Ruh sağlığını korumak, baş etme stratejilerini geliştirmek, bilişsel- duygusal ve davranışsal süreçlerinizi aydınlatmak, kriz anlarını yönetebilmek adına bu süreçten yararlanabilirler.

Seanslar ortalama olarak 45-50 dakika sürmektedir.

Uygun ve doğru ortamlarda yapıldığı ve gizliliğe önem verildiği sürece hiçbir problem olmamaktadır. Yapılan araştırmalara göre, yüz yüze gerçekleşen seanslarla ile online seanslar arasında bir fark olmadığı saptanmıştır.

Psikologların etik kurallarından biri gizliliktir. Gizlilik dahilinde seansı işlerler. Üçüncü kişiyle seans sürecinin paylaşılması söz konusu değildir.

Seans ücretiyle ilgili bilgilendirme için iletişim bölümündeki telefondan veya e-posta adresinden kurumumuza ulaşabilirsiniz.

Bu süreç danışandan danışana göre farklılık gösterir. Her danışanın terapiye getirdiği konu birbirinden farklıdır. Kesin bir seans sayısı söylememek aramızdaki güven bağını zedelememek adına oldukça değerlidir.

Seansın gerçekleşeceği saatten 24 saat öncesinde iptal ve değişiklik yapmanız mümkündür.

2 yaş sembolik oyun dönemidir. Bu yüzden oyun terapisi 2 yaş ile 11 yaş aralığındaki çocuklar için uygulanabilir.

Psikolog seçimini yaparken uzmanın aldığı eğitimlere, tecrübesine ve bilgisine güvenmeniz en önemli kriterlerdir. Terapi sürecinde güven bağını kurmanız ve destek olabileceğine inandığınız uzmanı tercih etmeniz bu süreci daha verimli geçirmenize yardımcı olur. Psikoloğun kullandığı terapi ekolü ve uzmanlık alanları da bu süreç için belirleyici unsurdur.

× WhatsApp